Despre noi


Asociatia "RENATO" este persoană juridică de drept privat cu scop nepatrimonial, înființată în anul 2012, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu Nr. 15761/17.12.2012, înscrisă în Registrul Special 1/14.01.2013, cu sediul social în Comuna Jariștea, județul Vrancea al cărei statut include activități educaționale și are drept scop implicarea tinerilor şi adulţilor în construirea unei societăţi civile puternice, sprijinind şi lucrând cu comunităţi sărace şi/sau defavorizate. 

Membri fondatori sunt 3 cadre didactice și un referent cultural, iar la nivelul asociației există un număr de 35 cadre didactice calificate voluntare, certificate ca formatori în educația formală și nonformală. 

Misiunea asociatiei este să contribuie la dezvoltarea personală si profesională a copiilor, tinerilor și adulților, precum și la educația si cultura acestora, cu precădere cea non-formală, astfel încât aceștia să își poată croi o carieră care să corespundă potențialului lor. În acord cu misiunea asumată, Asociatia "RENATO" a implementat proiecte cofinanțate din fonduri europene și de la bugetul de stat prin care a reusit să contribuie la dezvoltarea educațională și culturală a participanților. 

- dezvoltarea respectului reciproc și toleranța culturală a țărilor; 

- descoperirea reciprocă a culturii din diferite țări; 

- crearea unui dialog intercultural productiv între tineri de diferite naționalități, experiențe culturale și anumite viziuni asupra lumii; 

- dezbaterea valorilor europene în rândul tinerilor; 

 - diminuarea numărului de persoane de etnie rromă din mediul rural dezavantajat. 

Asociația dispune de capacitate operațională - experiență în managementul de proiecte cu finanțare nerambursabilă, dispune de 13 voluntari cu experiență în domeniul educațional și cultural, din care 5 cu experiență în implementarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Experții alocați în proiect au experiență relevantă. 

Viziunea asociației este ca tinerii și copiii din România să fie participanți activi în societate și să aibă o educație completă, atât prin mijloace formale, dar mai ales nonformale, care să le asigure o carieră corespunzătoare potențialului lor, iar proiectul contribuie la această viziune. 

Obiective: 

a) Consolidarea descentralizării şi creşterea gradului de autonomie a școlii prin întărirea capacităţilor instituţionale şi delegarea treptată a deciziei la nivel local, 

 b) Încurajarea utilizării T.I.C. şi a tehnologiilor multimedia în învăţământ, 

c) Sprijinirea dezvoltării comunităţilor sărace şi/sau defavorizate din România,

 d) Sprijinirea şi/sau crearea de parteneriate cu entități implicate în dezvoltarea comunităţilor sărace şi defavorizate, 

 e) Încurajarea voluntariatului ca formă de educare şi instruire a tineretului.  

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți